U ponudi imamo sve vrste mineralnih djubriva: UREA, AN, SAN, KAN, NPK, MAP, DAP... Sve vrste semenskog kukuruza: PIONIR, KWS, NS, ZP, AS, R.A.G.T, SYNGENTA, MAISADOUR... Besplatan prevoz na vasu adresu. Za sve informacije pozovite:023/ 817 - 381 u vremenu od 08 do 16 h.
w w w . d r a g o lj . n e t
Copyright by D.O.O. DRAGOLj Aleksandrovo 1995-2014     Site design: Sava Milivojev Conka
Maxim 025 FS :
Maxim® 025 FS
Proizvodjac:              Syngenta-Agro, Dielsdorf
Zastupnik:                  Syngenta-Yugoslavia, Beograd
Aktivna materija:       Fludioksonil (25 g/l)
Formulacija:               Konc. susp. za tretiranje semena (FS)

                                                                                                           

Primena
Fungicid za tretiranje semena suncokreta u cilju suzbijanja bele truleži, crne pegavosti i sive truleži na semenu i mladim biljkama.

Primena:   
Maxim 025 FS je sistemicni fungicid sa protektivnim i kurativnim delovanjem koji se primenjuje za tretiranje semena suncokreta u procesu dorade ili pred setvu, radi suzbijanja prouzrokovaca bele truleži (Sclerotinia sclerotiorum), crne pegavosti (Alternaria spp.) i sive truleži (Botrytis cinerae) na semenu i mladim biljaka, u kolicini od 0,3-0,5 l na 100 kg semena suncokreta, uz dodatak 0,5 l vode.

Preparat se primenjuje najranije tri meseca pre setve, a najkasnije pred samu setvu semena suncokreta. Maxim 025 FS može se na istom semenu primeniti samo jednom, nakon cega tretirano seme mora biti posejano.

Nacin delovanja:   
Fludioksonil ostaje na površini semena, sprecavajuci klijanje spora i ostvarivanje infekcije u ranim fazama razvoja biljaka.

Preporuka za primenu:   
Tretirano seme ne koristiti za ishranu ljudi, riba, ptica i drugih domacih ili divljih životinja. Tretirano seme ne ostavljati na površini zemlje.

Preparat se nanosi na seme pomocu aplikatora ili mešanjem sa semenom u zatvorenim uredajima za vlažno tretiranje semena (Slurry metod) cime se obezbeduje ravnomerna pokrivenost semena. Preparat se nanosi na suvo i kalibrisano seme visokog procenta klijavosti koje nije prethodno tretirano drugim sredstvima za tretiranje semena.

Neposredno pre nanošenja na seme, preparat se može pomešati sa nekim drugim sredstvom za tretiranje semena.

Preparat se može mešati sa drugim insekticidima i fungicidima koji su formulisani kao tecne suspenzije za tretiranje semena (WS/FS/SC/CS) i koji su neutralne reakcije. Ne sme se mešati sa SL formulacijama pesticida (koncentratima za rastvor) i preparatima koji sadrže organske rastvarace (najcešce koncentrati za emulziju (EC).

Prilikom tretiranja semena i setve spreciti kontaminaciju voda. Za tretiranje semena koriste se mašine koje obezbeduju intenzivno mešanje semena, da bi se postiglo ravnomerno nanošenje preparata. Ukoliko se tretirano seme ostavlja za setvu u narednoj sezoni, treba pre setve proveriti njegovu klijavost.
            U NASOJ PONUDI :

            Mineralna djubriva
              Semenska roba
        Poljoprivredni proizvodi
                   Herbicidi        USLUGE TRANSPORTAUGOVARANjE POLjOPRIVREDNE
                PROIZVODNjE

     USLUGE KOMBAJNIRANjA

          USLUGE TANjIRANjA


        USLUGE MERENjA ROBE
Za vas najbolji uspeh u polju !

     DRAGOLj Aleksandrovo


svakog dana sem nedelje
Informacije:
Radno vreme: 08-16 h
PREDHODNA STRANICA
Aktuelnosti
QuickMenu Save Document